Menü:hir

Bejelentkezés

Termékek

Riasztó csomagok
2 >
Vezetékes riasztók
3 >
Vezeték nélküli riasztók
3 >
Riasztó kiegészítők
14 >
Kábelek, vezetékek
2 >

Top termék

AMC Blade 1W

Kültéri hangfényjelző LED villogóval .
Cikkszám: 4866
12,002 Ft/db
9,450 Ft+ÁFA/db

Tippek riasztóvásárláskor

Az 5 leggyakoribb hiba, amit biztonsági rendszer vásárlásánál elkövetünk!

Rájövünk, hogy szükségünk van valamire, de a nagy hév közepette megfeledkezünk bizonyos megelőző lépésekről, amelyek kihagyásával hosszútávon is kitolhatunk magunkkal. Nézzük meg mi az 5 legfontosabb hiba például biztonságtechnikai rendszer vásárlása előtt!
2018.02.06.
Érdekes hírek, cikkek, írások

DSC NEO PowerSeries riasztóközpont család

 

Élesítés


Függetlenül a partíciós beállításoktól több módon élesíthetjük őket. Lehetőség van a már megszokott Otthonmaradó, illetve Távozó élesítési mód mellett az Éjszakai élesítés aktiválására is.Ha a rendszert kóddal élesítjük, akkor a kilépési késleltetés ideje alatt figyeli a késleltetett zónák jelzését, ha van jelzés, akkor távozó élesítést aktivál az adott partíció; ha nincs jelzés, akkor pedig otthonmaradó mód lesz.

A kódot helyettesíthetjük a [*][0] megadásával is, azaz a gyorsélesítéssel. Az élesítést az általunk választott üzemmódban aktiválhatjuk a Funkció gombokkal is, ekkor a meghatározott módon élesedik a partíció, függetlenül a késleltetett zóna jelzésétől. Gyári beállítás mellett a gyorsélesítés tiltva van, a funkció gombok használatához pedig érvényes felhasználói kódot kell megadni, de egy opció átkapcsolásával egyszerűen engedélyezhetjük.

Normál használat mellett az otthonmaradó élesítésből válthatunk át a [*][1] megadásával az éjszakai élesítésbe, ezzel gyakorlatilag az otthonmaradó zónákat hozzáadjuk az élesített részhez. A védelem nélküli részként az Éjszakai zónának programozott érzékelők által megfigyelt területet (pl. hálószobák és az éjjel használni kívánt helyiségek) biztosítja éjszakai használatra a rendszer.

Lehetőséget biztosít a rendszer arra, hogy az élesítés idejére a késleltetett zónát átkapcsoljuk azonnalivá, így ha valaki a bejárati ajtót megnyitja, nem lesz ideje hatástalanítani a partíciót. Ezt belépési késleltetés nélküli üzemmódnak nevezzük, és a [*][9] megadásával aktiválhatjuk, a billentyűzeten az élesítve fény villog, jelezve, hogy nincs belépési késleltetés. Ha a telepítő átprogramozza a funkció gombokat, akkor a következő lehetőségekből választhat a gyári funkciók helyett/mellé: Azonnali otthonmaradó élesítés (ekkor nincs kilépési késleltetés); Globális élesítések, hatástalanítás (a rendszer felhasználói kódot vár, a kódhoz tartozó partíciókat élesíti, hatástalanítja).

Ha hatástalanított rendszernél adjuk meg a [*][1] parancsot, akkor zónákat iktathatunk ki, így azok a következő élesítésre nem lesznek aktívak, nem fognak riasztást kiváltani. Ez normál zónák esetén csak a következő élesítésre vonatkozik a hatástalanításkor törlődik a kiiktatás, de 24 órás zónáknál azok kiiktatását külön törölni kell. Ha gyakran és több zónát kell kiiktatni, akkor lehetőség van kiiktatási csoport használatára.

Otthonmaradó módnál, ha úgy van kiépítve a védelem, hogy a késleltetett zónáig el tudunk menni, és a billentyűzeten meg tudjuk adni a [*][0] parancsot, akkor lehetőséget kapunk a két percen belül a késleltetett zóna egyszeri megszakítására és visszazárására riasztás nélkül. Ez a gyors távozás funkció (melyet külön engedélyezni kell a telepítőnek), mellyel hatástalanítás/élesítés nélkül mehetünk ki a védett térről, úgy az élesítve marad.

Modulok


A központokhoz különböző modulokat illeszthetünk, melyek a CORBUS-hoz csatlakoznak. A modulok azonosítása, beléptetése a modulok szériaszámai alapján történik. Az első billentyűzet az lesz, amelyiken először megnyomnak egy gombot, a többit be kell léptetni. A billentyűzetek és a modulok beléptetésének legegyszerűbb módja az automatikus beléptetés. Ilyenkor a központ lekérdezi a modulok sorozatszámát és növekvő sorrendben számozza meg őket. Kijelzésre kerül, hogy hány billentyűzetet, ki-/bemeneti modult, illetve rádiós vevőegységet talált a központ. Ha szükséges, akkor ez a szöveges billentyűzeten megnézhető, és akár át is címezhetőek a modulok. Az egyes modulok a Szekció [903][10x] menün belül lekérdezhetőek, a szöveges billentyűzeten kijelzésre kerül a modul sorozatszáma.

A modulok van egy állapotjelző fény, mely a központtal történő kommunikációt és esetlegesen egyéb hibákat jelez vissza. Ha a modul be lett léptetve és megfelelő hibamentes normál működés van, akkor 10 másodpercenként egy rövid villanáslátható. A modul lekérdezésnél, azaz megerősítés funkciónál folyamatosan gyorsan villog a LED.

Ha hibaállapot van, akkor kb 2 másodperces szünetekkel jelzi a hibát a LED. A szünetek közötti villanások száma utal a hibára: 1: még nem lett beléptetve a modul; 2: felügyeleti hiba, azaz legalább 60 másodperce nem kommunikál a központtal a modul; 3: alacsony CORBUS feszültség a modulnál. A HSM2204/HSM2300 moduloknál további hibajelzések is vannak: 4: akkumulátor hiba; 5: AC hiba; 6: AUX hiba; 7: HSM2204 1-es kimenete nincs lezárva. A rádiós vevőegység HSM2Host modul 8 villanással jelzi a rádiófrekvenciás ütközést. A hibák megszűnésekor a LED automatikusan visszatér a normál állapot jelzésbe.

 

Programozás


A központok programozási felülete a Power és a Maxsys központok felületére épül. Így megmaradtak a 3 számjegyes szekciók, de több alszekció lett. Az indítás után a billentyűzet angolul lép be, de néhány gombnyomással átállíthatjuk magyar nyelvűre. A központ programozási szekcióin belül a programozási címkék szövegesek, így szöveges billentyűzeten keresztül egyszerűen programozható a központ. De továbbra is programozható számítógépről a hagyományos PC-Link kábelen keresztül a DLS5-ös fel-/letöltő szoftverből.


A központon két PC-Link csatlakozó is található. A helyi letöltésre bármelyik PC-Link csatlakozó használható. Mindkét PC-Link csatlakozó 5 tűs, melyből a RED feliratút szabadon kell hagyni a kábel csatlakoztatásakor. A PC-Link2 jelölésű csatlakozón keresztül lehet a hálózatos modulok valamelyikét csatlakozatni.

A hálózatos modulokon keresztül is programozhatóak a központok, megfelelő központi számítógépről és port átirányításokkal, legyen szó helyi, vagy távoli hálózatról, ill. akár GPRS hálózatról. Szintén ezeket a hálózatos modulokat kell használni, ha központot interneten keresztül szeretné elérni a felhasználó a DSC PowerSeries Neo Go alkalmazással. Az alkalmazás segítségével lehetőség van élesítésre, hatástalanításra, zónák kiiktatására és a PGM kimenetek vezérlésére. Az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy az eszközön Push-up üzenetekkel tájékoztasson a központ a különböző állapotokról, riasztásokról.

 

forrás: www.securifocus.com

Hírlevél

Értesüljön akcióinkról elsőként! Kérjük, adja meg e-mail címét!

Tájékoztatók

Üzemeltető

  • Irodaelektronika Bt.
  • Cégjegyzékszám: Cg. 01-06-765421
  • Adószám: 21971064-2-43

Kapcsolat

  • E-mail: info@riasztoabc.hu
  • Telefon: +3670-670-7831

Copyright © 2017-2020 webajanlat.hu