Menü:hir

Bejelentkezés

Termékek

Riasztó csomagok
2 >
Vezetékes riasztók
3 >
Vezeték nélküli riasztók
3 >
Riasztó kiegészítők
14 >
Kábelek, vezetékek
2 >

Top termék

AMC Blade 1W

Kültéri hangfényjelző LED villogóval .
Cikkszám: 4866
12,002 Ft/db
9,450 Ft+ÁFA/db

Tippek riasztóvásárláskor

Az 5 leggyakoribb hiba, amit biztonsági rendszer vásárlásánál elkövetünk!

Rájövünk, hogy szükségünk van valamire, de a nagy hév közepette megfeledkezünk bizonyos megelőző lépésekről, amelyek kihagyásával hosszútávon is kitolhatunk magunkkal. Nézzük meg mi az 5 legfontosabb hiba például biztonságtechnikai rendszer vásárlása előtt!
2018.02.06.
Érdekes hírek, cikkek, írások

Optex SL-200QDP(C) infrasorompó

 

 

Egy jól működő kültéri védelemmel sokkal korábban értesülünk a nem kívánatos behatolókról, sokkal hamarabb kapunk riasztást és indulhat az intézkedés, mint ha csak beltéri védelmünk van. Nem beszélve arról, hogy megelőzhető a rongálás okozta anyagi kár. A feladat megvalósítására kiválón alkalmasak az OPTEX infrasorompói, melyek precizitásuk és megbízhatóságuk révén nagy népszerűségnek örvendenek.

Az infrasorompóval kialakított védelem nagy előnye a térvédő mozgásérzékelőkkel szemben a vonali karakterisztika. A térvédelemmel szemben jóval kisebb az a terület, ahol téves riasztásokat okozó, zavaró tényezők előfordulhatnak. Az Optex infrasorompók között találhatunk két érzékelősugárral működőt és választhatunk a még stabilabb működés érdekében négy érzékelősugárral működőt. Az érzékelők működési elve az, hogy egyszerre az összes sugár megszakítása szükséges a riasztás jelzés kiváltásához. Ennek köszönhetően a négysugaras érzékelőkkel még kisebb a téves riasztások esélye. Amikor egy területen több infrasorompót használunk, ezek zavarhatják egymást, hogyha a telepítési elhelyezés miatt két vagy több eszköz egymásra világíthat. Ilyenkor a vevőegységre nem csak a saját adója által kibocsátott fény érkezik. Erre a problémára is találunk megoldást az Optex termékpalettáján.

 



Ezeknél az infrasorompóknál négy szeparált csatorna beállítására van lehetőségünk. Az érzékelők 12-30 V egyenfeszültségről üzemeltethetők, és a szünetmentesítésük sem megoldhatatlan feladat, hiszen hatótávolságtól függően néhány 10 mA a fogyasztásuk. Telepítéskor a helyes irányba állítást prizmák segítik, sőt, a nagy hatótávolságú eszközöknél ez a prizma egy „távcsővel” van kombinálva, hogy jobban láthassuk a távolban elhelyezett párját. Ezt az optikai keresést segíti az Optex fejlesztése, hogy az eszközök belső anyaga feltűnő narancssárga színű, amit aztán a külső burkolat diszkréten elrejt. Ha már a ház kialakításánál tartunk, meg kell említeni a készülék szigetelésének kialakítását is. A gyártó itt is a maximumra törekedett: amellett, hogy a burkolat tömítése tökéletesen illeszkedik, a kábelbevezetést is profin oldották meg. Lépcsős kialakítású szilikon kúpokat helyeztek el a kábelek fogadására, azt is megjelölve, hogy mekkora átmérőjű kábelnél, hol kell levágni a kúpot, hogy az páramentesen tömítsen. Az érzékelő feszültség alá helyezése után finomhangolás szükséges, ami az infrasorompóknál megszokott monitoring pont feszültségszintjének multiméteres ellenőrzésével történik. Az Optex ebben a munkafázisban is igyekszik a telepítők munkáját megkönnyíteni azzal, hogy az érzékelt jelszintet LED-ekkel is megjelenít, sőt, még hangjelzéssel is segíti a telepítőt a sorompó helyes beállításában. A készülékek ezután már küldhetik a jelzéseket a riasztóközpont felé, szárazkontaktusok formájában.

 

Kültéren a vezetékek elvezetése gyakran körülményes, illetve nem is mindig lehetséges. Ezért az OPTEX az infrasorompóknak is elkészítette az elemes változatát. Ezek az eszközök olyan esetekben kínálnak jó alternatívát, ahol a vezetékezés nem kivitelezhető, mégsem szeretnénk lemondani a nagyfokú biztonságot nyújtó érzékelő alkalmazásáról. Az elemes típusok esetében a sorkapcsok helyett dedikált kivezetések állnak rendelkezésre a bekötéshez. Ezekhez tudjuk csatlakoztatni az elemtartót, illetve a riasztórendszerünkkel kompatibilis rádiós átjelzőt. Paradox márka esetében használhatjuk a DCTXP2 vagy a DCT10 rádiós nyitásérzékelőt, amelyek saját REED reléjük mellett rendelkeznek egy külső érzékelők számára fenntartott kontaktus bemenettel, amelyre csatlakoztathatjuk az infrasorompó kimenetét. Ez a lehetőség nem csak az SL-200QDP(C) sajátja – a teljes Optex elemes érzékelő széria átjelzése megoldható a Paradox rádiós nyitásérzékelőivel. Minden elemes infrasorompó belsejében elegendő hely áll rendelkezésre az elemtartó, valamint az átjelző számára.

 

 

 

Tekintse meg a cikkben szereplő termékeket áruházunkban

Optex

SL-200QDP

Megnézem

Optex

SL-200QDM

Megnézem

Optex

SL-200QN

Megnézem

Hírlevél

Értesüljön akcióinkról elsőként! Kérjük, adja meg e-mail címét!

Tájékoztatók

Üzemeltető

  • Irodaelektronika Bt.
  • Cégjegyzékszám: Cg. 01-06-765421
  • Adószám: 21971064-2-43

Kapcsolat

  • E-mail: info@riasztoabc.hu
  • Telefon: +3670-670-7831

Copyright © 2017-2020 webajanlat.hu