Menü:ismerteto

Bejelentkezés

Termékek

Riasztó csomagok
2 >
Vezetékes riasztók
3 >
Vezeték nélküli riasztók
3 >
Riasztó kiegészítők
14 >
Kábelek, vezetékek
2 >

Top termék

AMC Blade 1W

Kültéri hangfényjelző LED villogóval .
Cikkszám: 4866
12,002 Ft/db
9,450 Ft+ÁFA/db

Tippek riasztóvásárláskor

Az 5 leggyakoribb hiba, amit biztonsági rendszer vásárlásánál elkövetünk!

Rájövünk, hogy szükségünk van valamire, de a nagy hév közepette megfeledkezünk bizonyos megelőző lépésekről, amelyek kihagyásával hosszútávon is kitolhatunk magunkkal. Nézzük meg mi az 5 legfontosabb hiba például biztonságtechnikai rendszer vásárlása előtt!
2018.02.06.
Érdekes hírek, cikkek, írások

Lakás és családi ház védelme

Mikor van szükségünk riasztórendszerre?

Ha szeretnénk nyugodtan és biztonságban élni mindennapjainkat, akkor elengedhetetlen, hogy otthonunkat felszereljük a megfelelő biztonsági rendszerekkel. A biztonságtechnikai védelem első lépcsője, pedig a riasztórendszer.

Védelem fajtái

Nem csak belső, hanem külső védelem is létezik. Kültéri védelem esetén alkalmazunk mozgásérzékelőket, infrasorompókat. Ezek elhelyezésénél, kiépítésénél nagyon kell figyelnünk a növényzetre, fákra, hogy semmi ne akadályozza a védelmet. Ha rendelkezünk háziállattal, akkor mindenképpen gondolkodnunk kell a kisállatvédelemmel ellátott mozgásérzékelőkben.
Amikor kültéri védelemről beszélünk, akkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az infrasorompó nem mindig a legjobb megoldás: szélsőséges időjárási viszonyok esetén, mint (pl. szélvihar) tévesriasztást generálhat.
Azt is el szoktuk mondani, hogy kültéri mozgásérzékelőket is csak tiszta, rendezett területre érdemes helyezni, mint pl. teraszokra.

Belső védelemnél beszélhetünk objektumvédelemről és héjvédelemről. Otthonunkban a szobákat mozgásérzékelővel védhetjük meg a legkönnyebben. Az otthonmaradói, azaz az éjszakai módhoz szükségünk van héjvédelemre, ami a következőképpen működik: ha ebbe a módba élesítjük a riasztónkat, akkor az ablakok, egyéb nyílászárók, és kültéri védelem aktiválódik, így az épületben szabadon mozoghatunk. Így elkerülhetjük, hogy a külső garázsunkból, vagy az alagsorból eltulajdonítsanak valamit.
A mozgásérzékelőknél léteznek kisállatvédelemmel ellátott érzékelők is. Tudni kell, hogy ezekre nem tudunk 100%-os garanciát vállalni, mert a kisebb termetű állatok, ha gyors mozgásba kezdenek, (bútorról leugranak stb.) akkor olyan hőcsíkot képeznek, ami bebillentheti a mozgásérzékelőket, ezzel téves riasztást generálva.

Tűzvédelem

Amit még fontos megemlíteni, az a tűzvédelem, ezért érdemes füstérzékelőket is alkalmaznunk. Léteznek még egyéb érzékelők is, amik másféle biztonságot nyújtanak. Mint pl. vízérzékelő, szélérzékelő, üvegtörésérzékelő, CO - és gázérzékelők.
A riasztók kimeneteinek vezérlése, központfüggő. Vannak olyan riasztóközpontok, amiket teljesen be lehet állítani, és van, amiket nem. A kimeneteket applikáción keresztül lehet vezérelni, de ezeknek a tuljadonságait riasztóközpont típusa határozza meg.

Hírlevél

Értesüljön akcióinkról elsőként! Kérjük, adja meg e-mail címét!

Tájékoztatók

Üzemeltető

  • Irodaelektronika Bt.
  • Cégjegyzékszám: Cg. 01-06-765421
  • Adószám: 21971064-2-43

Kapcsolat

  • E-mail: info@riasztoabc.hu
  • Telefon: +3670-670-7831

Copyright © 2017-2020 webajanlat.hu